м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Міська влада просить у Міноборони відновити пошкоджені частини аеродрому

14.09.2016
Міська влада просить у Міноборони відновити пошкоджені частини аеродрому
24 серпня на головній вулиці столиці пройшов урочистий парад з нагоди Дня Незалежності. До цього часу чиновники вищих кабінетів оборонного відомства не поспішають реагувати на наслідки руйнування аеродрому "Біла Церква" після проведення репетицій військового параду.
На черговому пленарному засіданні депутати Білоцерківської міської ради прийняли рішення звернутися до Міністра оборони України Степана Полторака.
Звернення стосувалось пошкодження частини злітно-посадкової смуги аеродрому "Біла Церква" внаслідок проведення тренувань військових частин та механізованих колон до параду на честь Дня Незалежності України.
Міністерство оборони вже не перший рік (1998, 2008, 2016) використовує аеродромні споруди, які належать комунальному підприємству "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" для підготовки до параду. Щоразу такі тренування призводили до суттєвих пошкоджень бетонного покриття, руліжних доріжок та дощеприймальних колодязів аеродрому.
 
У попередні рази ліквідація наслідків та приведення авіаційних об'єктів до встановлених вимог цивільної авіації лягали на плечі КП "БВАК". Міністерство оборони не долучалось до цих робіт, що, в свою чергу, потребувало значних фінансових витрат.
За ініціативи нового керівництва комунального підприємства, відразу по закінченню тренувань міський голова Білої Церкви створив комісію для дослідження наслідків загальновійськових тренувань. Після проведення детального обстеження технічного стану покриттів частини злітно-посадкової смуги аеродрому "Біла Церква", члени комісії зафіксували низку суттєвих руйнувань даної ділянки, на що склали відповідний акт обстеження.
За словами директора КП "БВАК" Сергія Кандаурова, раніше Міністерство оборони України повністю ігнорувало звернення підприємства щодо компенсації витрат на ремонтні роботи та укладання договору на використання об'єктів комунальної власності.
"Аеродром "Біла Церква" в умовах фактичної війни на Сході України вимагає до себе ставлення, як до стратегічного об'єкту в системі безпеки країни. Наше завдання - зберегти аеродром у належному стані та розвивати потенційні можливості авіаційної галузі в місті. Будемо сподіватись на відповідальність та компетентність керівництва відомства у позитивному вирішенні даного питання. Переконаний, що Міністерство оборони, як і ми, зацікавлені в утримуванні аеродромних споруд КП "БВАК", які, безумовно, є важливою частиною інфраструктури оборонної сфери України," - наголосив директор Сергій Кандауров.